Afscheid As verstrooien op het water

Afscheid op het water
Voor menig Rotterdammer is het water een belangrijk onderdeel van het leven. Het is dan ook niet zo verwonderlijk dat dit thema ook terugkomt bij een laatste afscheid. Een uitvaart op het water kan worden vormgegeven door een boot te huren en aan boord een afscheidsbijeenkomst te houden. Met een shantykoor, een ‘rouwstoet’ over water of een accordeonist die de favoriete zeemansliederen van de overledene speelt. Een bijzondere gebeurtenis.

“Langs de Maas, sta ik vaak in gedachten,
langs de Maas droom ik menige droom…”

Er zijn in de regio Rotterdam diverse aanlegplaatsen en routes vanaf de Rottemeren, over de Rotte naar Crooswijk. Maar ook een informeel en intiem afscheid op een schip over de IJssel en de Maas behoort tot de mogelijkheid.

Croosboot
Contessa

Asverstrooiing op het water

Na de crematie is er alle ruimte om na te denken welke bestemming u wilt geven aan de as. Er zijn tal van mogelijkheden, zo ook het verstrooien van de as over het water.

U vaart, veelal in kleine kring, in overleg met de schipper naar de plek waar u de as wilt verstrooien. Op een gepaste wijze nogmaals stilstaan bij uw dierbare. Afscheid nemen op het water, een gedenkwaardig moment.

Watertaxi
Contact
24 uur per dag bereikbaar